Föreläsningar & Workshops

KOMBINERAD FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP

Handen och hjärnan, en långvarig romans!

Forskningar om hjärnans utveckling visar att handens aktivitet har stor påverkan på hur hjärnan kan formas att tänka nytt. Att händerna får jobba bidrar till att hjärnan får både avkoppling och energi och på så sätt möjlighet till nya kopplingar. Men i vårt digitala samhälle har händernas aktivitet förändrats, och hjärnceller som är avsedda för händernas alla aktiveringar förblir passiva. Hur kan vi hitta en balans mellan det fantastiska digitala verktygen som finns, utan att viktig hjärnkapacitet går förlorad?

KOMBINERAD FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP

Öka bandbredden mellan vänster och höger hjärnhalva!

Dagens informationssamhälle ställer höga krav på vår analytiska & logiska förmågor. Förmågor som är mest dominanta i vår vänstra hjärnhalva. Men hur ser vi till att den delen inte alltid får bestämma? Hur integrerar vi den högra hjärnhalvans förmågor som tillför våra så viktiga ”soft skills”? Och hur ökar vi bandbredden mellan hjärnhalvorna för att lättare kunna öppna upp för vidare perspektiv och mer kreativitet? Det vill vi gärna ge svar på. 

KOMBINERAT EVENT OCH WORKSHOP

Drink&Draw på ditt kontor

Vi arbetar utifrån ett format där vi kombinerar micro-föreläsningar med övningar och inspiration. Ett koncept som går utmärkt att samköra med en teamfrukost eller afterwork. Med hjärnan som utgångspunkt arbetar vi utifrån olika teman och vinklar för att öka kunskap och förståelse kring hur man kan hitta nya kreativa arbetssätt. Vi blandar fakta med övning och landar i konkreta tips att ta med sig i sitt arbete. Detta är ett koncept som vi har som grund men gärna anpassar och modifierar utefter varje grupps behov och önskemål! 

Nu när vi äntligen får ses på riktigt igen så boosta er kontorsenergi med lite analog magi! 

KONTAKTA OSS FÖR MER INFO

Nästa publika Drink & Draw annonseras här inom kort!

Med jämna och ojämna mellanrum bjuder vi in till publika Drink&Draw på Hotel Noble House i Malmö! Vi kombinerar där små microföreläsningar fulla av kunskap och insikter, testar några övningar, innan vi gärna leder över fritt minglande och klottrande!

Här är bilder från Drink & Draw i september och oktober. Kreativt, lättsamt och allmänt härligt!

Följ oss gärna på våra sociala kanaler för aktuella event och information från oss!

Boka en kaffe med Emma & Tina

  • Bolla din utmaning!
  • Ta hjälp att spåna på din idé!
  • Eller vill du bara veta mer om oss?

Då tar vi med kaffe till dig eller möts digitalt så klart! Boka en kaffe med oss!

Kontakta oss gärna!

EMMA ANDERBERG

emma@enkulresa.se

0706-799694

TINA MATTSSON

tina@enkulresa.se

0708-254946

FÖLJ OSS GÄRNA!